Александър Томов участва в предаването „Делници“ по ТВ „Евроком“

Прочетете още

https://eurocom.bg/show/delnici/14407

Председателят на ПП БСД – Евролевица проф. Александър Томов участва на 11.05.2022г. в предаването „Делници“ по ТВ Евроком.

Проф. Томов коментира инфлацията, която е над два пъти по-голяма от тази в останалите страни от ЕС. На въпрос на водещия той отговори, че липсата на управленски опит при сегашните управляващи води до неумение и незнание как да се справят с кризите. Очакваното обявяване на новите цени на природния газ от КЕВР този петък и очакваното увеличаване на цените на петрола ще нанесат нов удар върху българските домакинства. Над 2 млн българи живеят с до 1000 лв. нетни на месец, което е унизително, а половин милион пенсионери живеят с геноцидни пенсии.

Именно поради тези причини проф. Томов покани българските граждани тази събота, 14.05, в 12:30ч. пред сградата на Народното събрание на митинг-протест.

Проф. Томов коментира и уж договорената изгодна газ от САЩ. Липсата на потвърждение за подобно действие от страна на САЩ поставя въпросителни пред твърденията на видимо неадекватния Кирил Петков.

Томов  изказа мнение, че икономиката ни е в състояние на стагфлация или състояние между стагнация и инфлация.Томов добави, че Петков и Василев не са се обрадили с интелигентни, опитни анализатори и специалисти. И съответно резултатите са видими. Хора дошли отнякъде, дошли за малко не могат да управляват страната. Невиждано е през последните 30 години всички синдикати и работодателски организации да се обединят в протестни действия включително и транспортни фирми, превозвачи, дори и градския транспорт в софия, полицаи, животновъди.

Проф. Томов коментира и авантюристичната идея за подпомагане с 40ст на литър на горивата на дребно за крайния потребител. Намаляването на температурата от „Топлофикация“ поради липсата на горива или непосилните им цени е нелепо и връщане към миналите векове, социална и битова деградация.

Новият държавен дълг не се харчи правилно – не води до нова добавена стойност, не представлява инвестиции, а просто раздаване на пари, които отиват в тоалетната.

Увеличаването на дефицита в бюджета, излизане извън рамките на Маастрихстките споразумение, което ще отложи влизането ни в еврозоната в комбинация с увеличаващи се цени на петрола означава влизане в рецесия.

Томов коментира и отношенията ни с Македония, които са в най-ниската си точка преди всички поради действия и бездействия на Бойко Борисов. Но новата власт не се различава съществено като поведение и резултати.

Томов коментира и лъжите на Корнелия Нинова по отношение на изпращане оръжие за Украйна. Нинова подписва изпращане на оръжие с краен получател украинската армия, но лъже, че не изнасяме оръжие за войната.

Томов призова всички недоволни от настоящата власт да се обединят около една детайлна и сериозна платформа за икономически растеж. Иначе Бойко Борисов отново ще се върне на власт.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.