Един добър ден за България

Прочетете още

На 22.06.2022г. се проведе протест срещу управлението на четворната коалиция начело с премиер Кирил Петков. В шестте месеца управление на това правителство наблюдавахме и установихме следното:

-          Тотална липса на организационни качества и умения за управление на държавата. Например прецедентното приемане с огромно закъснение на държавния бюджет, последвалата не след дълго актуализация, некомпететно и неексперно изготвеното предложение на България по Плана за възстановяване и развитие.

-          Липсата на адекватни компенсации или други действия срещу няколкократното повишение на цената на електроенергията за стопанските потребители.

-          Предизборните твърдения, че България е богата, но много се краде не се оправдаха. Вземат се заеми, парите в бюджета не стигат. Т.е. или нова власт краде повече от ГЕРБ или е необходим икономически растеж – такъв какъвто голобрадите аферисти дошли от чужди държави не знаят и не могат да осъществят.

-          Двойната спрямо европейската инфлация и дори по-висока от тази в Украйна, днес, по време на война.

-          Скандалното поведение на премиера на проведената в началото на годината среща между правителството и бизнеса организирана от в-к „Капитал“, на която вместо за икономика и справяне с инфлацията Кирил Петков шокира аудиторията с бълнуванията си за взрив на украинска ядрена централа, ситуация като аварията с АЕЦ „Чернобил“ и защита на българското зърно от радиация.

-          Пренебрегването на пътната поддръжка и изграждане, както и пренебрегване финансирането на общини, чиито кметове не са представители на управляващата коалиция.

-          Срещу Кирил Петков и групата около него недоволстват широки обществени прослойки – преди всичко заради обезценяването на доходите – МВР, лекари, учители, синдикати, транспортен бранш, строителни компании. Петков и сие обаче не просто отказват да извършват някакви действия, за да компенсират намалената покупателна способност – те се карат и нападат всеки, който дръзне да недоволства. Казва се „намалете кражбите“ във вашите ведомства и ще имате пари.

-          Липсата на „нов морал“ в политиката чрез назначаване на интимно близката до премиера Лена Бориславова на огромен хонорар като външен юрист на ББР, Румен Спецов за шеф на НАП, който е под контрола на Асен Василев и т.н.

-          Изборът за министър на транспорта на собственик на водеща куриерска компания, която е в директна конкуренция с държавните  „Български пощи“. В последствие намаляване на празнично работно време на пощите и в същия момент увеличено работно време на частна фирма собственост на Министъра на транспорта.

-          Притискането, купуването чрез пари и обещания за постове на депутати от друга политическа сила лично от премиера. Хвалебствията по лидера на предателите и продажници – Радостин Василев – един доказано неграмотен дребен измамник (бивш работник в офиса на социалдемократите и ЦСКА). Такава намеса на изпълнителната власт в законодателната е недопустима в една нормална демокрация.

-          Политическата кариера в България на Кирил Петков започна с умишлената лъжа, когато бе номиниран за служебен министър на икономиката, че е само български гражданин, което той собственоръчно декларира. Когато един човек започва с лъжа пред народа, законите и Конституцията на страната нормално да приключи бързо политическата си кариера.

-          Слагането на посредник между държавната газова търговска фирма „Булгаргаз“ и производителите на газ (МЕТ). Което предствлява по същество абсолютна корупция.

-          Подкрепата от страна на Кирил Петков за един режим превърнал Украйна в най-бедната, корумпирана и пропаднала държава на континента е нелепа. Режим, който именува стотици улици и площади, издига паметници на масови убийци присъдружни на Адолф Хитлер и Хайнрих Химлер. Режим, който изби хиляди цивилни. Лъжата, че не се дава оръжие на Украйна и от страна на Петков и от страна на Нинова въпреки потвърдената такава информация и от военните ни заводи и от транспортни фирми и от кадри в самата Украйна.

-          Непроведените реформи и липсата на идеи как те да се случат – в здравеопазването, общественото осигуряване. Продължаване на практиките на ГЕРБ за даване на добавки към пенсиите с еднаква стойност на всички, което изкривява и обезсмисля идеята за справедливи пенсии на база трудовия стаж, категорията труд и осигурителния доход.

-          Нелепият арест на Бойко Борисов и Владислав Горанов, който се оказа абсолютно незаконен и повиши рейтинга на Борисов, превръщайки го в жертва.

-          Предизборни обещания за намаляване на държавната администрация,  а реално се създадоха нови административни структури с постигнати нулеви резултати – като министерството на иновациите и растежа с министър Даниел Лорер.

-          Спирането на руски телевизионни канали, изпращането на остро препоръчителни писма от страна на Министерство на правосъдието до нотариусите да не обслужват руски граждани и други подобни методи използвани в тоталитарните управления.

-          Откровено непознаване на България. Твърдения за строеж на втори мост над р. Дунав, въпреки че такъв съществува от 9 години. Бъркане на населени места, труден правоговор, по принцип. Определяне от страна на Петков на Лозан Панов за „отличен главен прокурор“ и други подобни неадекватни изказвания.

Именно поради тези и редица други причини вчера представители на социалдемократите подкрепиха на площада вота на недоверие. Парламентът в настоящият си вид е на много ниско кадрово равнище, дебатите от страна на управляващите се водят от слабограмотни и неподготвени хора и сме в очакване на насрочване на дата за нови избори, на които експертността и знанието да вземат превес над случайните хора или такива зависими от едно или друго посолство.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.