Проф. Александър Томов участва в „Говори сега“ по БНТ

Прочетете още

Проф. Александър Томов – председател на ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“ участва в предаването „Говори сега“ с водещ Мая Костадинова на  10.09.2022г. Проф. Томов заяви следното:

„Тревогата е концентрирана в състоянието на икономиката, жизненото равнище, дори корупцията остава на заден план.“ Дали ще последва вдигане на данъци или увеличение на цени?

Относно положението с БВП, в България имаме сериозно изоставане, а заплатите- у нас те са най- ниски в сравнение с Европа и държавите ни- съседки, и то в пъти. Това води до принуждаване младите поколения да напускат България, което само по себе си представлява демографска катастрофа. А инфлацията успя да изяде и пенсиите- които бяха покачени.

Факт е, че от няколко дни България е извън класацията на ООН на високоразвитите държави, като е отишла 9 пункта назад. Това продължава и започва да бъде сериозна опасност.  Въпросът е как да спрем това изоставане и да поставим България на едно по- високо равнище?

Решението е едно: чрез намаляне на разходите и увеличаване на приходите, където сивия сектор трябва да бъде напълно унищожен.

Цялото интервю може да гледате тук:

https://bnt.bg/news/aleksandar-tomov-kandidat-za-naroden-predstavitel-ot-balgarska-socialdemokraciya-evrolevica-v326937-309606news.html

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.