Д-р Емил Лилов участва в диспут по радио „Видин“

Прочетете още

Защо да гласуваме с бюлетина 26? На този въпрос даде отговор д-р Емил Лилов, уважаван педиатър, общественик и водач на кандидатската листа на социалдемократите във Видин.

Защото ние даваме една ясна програма за силна икономика, която ще гарантира стабилна държава. Тази идея за силна икономика е подготвена като проект от група професори, начело с проф. Александър Томов. Тя е разбработена в 15 стратегически проекта, разглеждащи развитието на икономиката на България, която за разлика от другите програми е смела и предлага да имаме икономически растеж от 6-7% годишно. Освен антикризисна, тя ще осигури стабилност. Тази уникална програма цели превръщането на нашата държава в двигател за развитие. Ние гарантираме че до 2026-та година можем да достигнем доходите на държавите от Източна Европа и същевременно прагът на бедност да падне до 5-6% за разлика от сегашните 30%.

Гореспоменатите 15 проекта застъпват земеделието,  с основен фокус върху екоземеделието- готова продукция, която да изнасяме. Развитие на екотуризма, геополитическо реструктуриране на БДЖ, изграждане на модерно пристанище във Варна, което да даде възможност за нови инвестиции и работни места. Нови стратегически инвестиции в енергетиката- използване на зеления водород в района на Черно море.

Кооперирането със силни европейски фирми е една от основните цели, които ще осигурят едно високо както геополитическо, така и икономическо ниво на България.

 

Линк:

https://www.facebook.com/RadioVidin/videos/701587944999181

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.