Проф. Гена Велковска участва в диспут по БНР

Прочетете още

Водачът на листата в МИР Пловдив проф. Гена Велковска участва в диспут по БНР на 16.09.2022г.

Какви са най- адекватните мерки за задържане на инфлацията?

Нерешените кризи стоят в основата на сегашната национална проблематика. България е държава на тежка икономическа криза. Цените и инфлацията са част от цялото и нюанси на всичко, което е оставено да се самоуправлява през последните години. Освен такава, в България е налице и една тежка демографска криза. Всички се опитват да ни внушат, че ще я решат в момента, в който влязат в парламента. Но тя не може да се реши, ако не се реши на първо място икономическата криза.

България е държава на застаряващо население и се нуждае от коренна промяна на една ерозирала пенсионна система. Налице е и регионална криза, особено стане ли дума за северозападния регион. Респективно-  социална, религиозна и културна криза.

Ние предлагаме програма за устройчиво икономическо развитие- по този начин ще бъдат съживени и регионите, а сред основните ни приоритети е възстановяване на здравия икономически климат, където всички бизнеси имат привилегии, а държавата, както следва, ще обезпечава. В допълнение, привличане на чуждестранни инвеститори, които имат равен достъп до всички проекти, към които се насочват.

България е земеделска държава, а приемаме и разчитаме основно внесени продукти.

Ние сме заложили пакет за възраждане на българското земеделие главно с фокус върху биоземеделието. Така ще бъдат факт и нови работни места, чрез които ще върнем и младите хора в земеделските региони, но и най- вече- обратно в България.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.