За нужда от общества основани на знанието.

Прочетете още

Проф. Лъчезар Аврамов, който е водач на листата 24 МИР София от партия „Българска Социалдемокрация“ – Евролевица, е гост във формата на Радио София – „Битката в София“.

Какви ще са новите реформи и как ще помогнем на нашата страна?

Обществата основани на знанието. 21-ви век за България беше време за поставяне началото на едно перфектно управление, а последните 30 години наблюдаваме нещо различно. Малката държава трябва да мисли по- приоритетно.

В България трябва да има интелигентно, целево финансиране във важните неща. Определяме 15 проета, зад които седят реални възможности. За едни- чуждестранни инвеститори, а за други- публично- частни партньорства.

Трябва да се инвестира и в други селскостопански сектори като животновъдството. Не става дума само за зърнопроизводството, тук говорим и за биопродукти. Ще се насочим към съживяване на умиращите български села чрез програмата ни, изградена върху концепцията за „синергичен ефект“. Трябва да се мисли както за оптимизация на транспортните системи, така и за създаване на нови работни места.

Активна роля трябва да има и държава, която следва да спомага растежа. Светът е все още гладен за инвестиции- от нас зависи да привлечем чуждестранни инвеститори. В България като основен проблем е управлението, с всичко друго разполагаме, било то природни ресурси, така и работна ръка.

Управлението се прави въз основа на наш опит, но и чужд, знания и професионална експертиза. Предстои една тежка зима за българския народ- затова ни трябват близки и работещи мерки. Именно чрез 15-те проекта ние предвиждаме да преструктурираме сегашните условия и да се насочим най- вече към науката и образованието.

Ние сме ЗА ускорено изграждане на АЕЦ Белене и ЗА ускорено развитие и растеж на България. Зеленият водород е бъдещето на енергетиката, затова един от нашите проекти е именно насочен в такава посока. Няма партия с дългосрочна икономическа, нито социална програма. Запознайте се с програмата ни и решете сами.

Цялото интервю може да гледате тук:

https://bnr.bg/post/101704055/bitkata-v-sofia-po-radio-sofia-prof-lachezar-avramov-ot-balgarska-socialdemokracia-evrolevica

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.