Димитър Митев срещу наркоман участваха в „Панорама“

Прочетете още
Снощи участвах в предаването „Панорама“ от БНТ в качеството ми на кандидат за народен представител от ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“.
Заявих, че:
- Поставяме ускорения икономически растеж като основен приоритет чрез активна роля на държавата – и в селското стопанство и в туризма, и в индустрията. Говорим за нова структура на селското стопанство, възраждане на българското зеленчукопроизводство и животновъдство, което дава висока добавена стойност и множество работни места за разлика от суровинното и чукойско земеделие в момента. Същото, което нашите сънародници правят в Англия, Холандия и тн, но не като собственици и стопани, а като черноработници.
Държавата да подпомогне туристическия бранш с активни преговори с пенсионни фондове от скандинавските, централно и западноевропейски държави за организиране на мащабен, масов туризъм в България.
Румъния, Сърбия и Турция произвеждат автомобили. Ние не. Няма как да бъдем богати или поне със среден стандарт ако не произвеждаме стоки с висока добавена стойност. Това следва да се промени.
Бърза мярка за подпомагане на хората с най-ниски доходи в условията на рязко повишени цени е премахването на подоходното облагане на минималната работна заплата.
Що се касае до газта – ние сме за прагматичния подход – който дава най-ниска цена печели. „Демократичният и морален“ произход на газта не е тема и фактор в този избор. Азербейджан е тоталитарна държава, която избива арменци. Защо газът от там да е по-морален от руския, който не спираме да ползваме, просто минава през комисионери на Киро и Асен?
Що се касае до другите участници – въпреки различните ни позиции запазихме някакво уважение. С изключение на едно лице, което нямаше представа какво прави в телевизията и няма представа защо участва на изборите освен, вероятно, да се бори за субсидия или като други лумпени да компрометира кампанията и да демотивира избирателите. Няма как да търпя някой да обижда нашата партия, идеите и кандидатите й сред, които са редица български професори.
Считам, че извън селянията на човека с голата глава се казаха смислени послания. Доста по-смислени от това, което представителите на някои от парламентарните партии могат да формулират.
Цялото предаване може да гледате тук:
You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.