Проф. Александър Томов участва в предаването „Говори сега“

Прочетете още

Проф. Александър Томов участва в предаването „Говори сега“ с водещ Мая Костадинова по Българската национална телевизия. Той заяви, че издигането на нова „желязна завеса“ е грешка и трябва Европа да бъде проаткивна страна в търсене на мирно решение от войната в Украйна, а не да надига войнствени призиви.

Според проф. Томов е ключово да се формира правителство след 02.10., което е най-добре да бъде експертно такова, което да създаде един професионален държавен бюджет, който да ограничи екскалиращата инфлация формирана от управлението на Петков и Василев.

Томов говори и за драстично намаляващата активност при избори като сподели, че през 1990г. гласуват близо 6 млн.д., през 2000г. – 4 млн. д., а на предстоящите избори гласуващите ще бъдат малко над 2 млн.д. Това е следствие не просто от демографската катастрофа в страната, но и от унищоженото ни гражданско общество. Няма представителна демокрация, където управляващата партия да има 10% от гласовете на всички избиратели.

Проф. Томов призова да се подкрепи икономическата програмата на партия „Българска Социалдемокрация – Евролевица“ с номер 26 в бюлетината.

Цялото интервю може да гледате тук:

https://bnt.bg/news/aleksandar-tomov-kandidat-za-naroden-predstavitel-ot-balgarska-socialdemokraciya-evrolevica-v327896-310040news.html

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.