Главният секретар на ПП БСДЕ д-р Димитър Митев участва в диспут по БНТ

Прочетете още
Главният секретар на ПП БСД- Евролевица участва в диспут по БНТ  на тема „Външна политика и национална сигурност“, където заяви следното:
1. Войната в Украйна е събитие, което може само да коментираме. Реална заплаха, по която може да предприемем действително мерки е ограничаване на дрогираните водачи на МПС, които убиват всеки ден, а също така и десетките пробойни по южната ни граница, където безпретяствено цели автобуси с нелегали преминават, движат се десетки километри и накрая убиват български полицаи. По времето на Кирил Петков наркоразпростанението и потреблението изживяват истински пик. Това е истински проблем на националната ни сигурност.
2. Референдумите в източна Украйна бяха неизбежни. След 7 години терор и репресии тези хора няма как бъдат част от Украйна. Нито те го искат, нито хунтата в Киев. Налице са и издевателства от руските войски над населението в тези области. Войната трябва да спре и това има своята цена. В Европа не се говори за мир, а за победа на Украйна срещу една ядрена сила. Това е не просто неадекватно, а опасно.
3. „Депутинизиацията“ и аргументирането на всички проблеми в държавата ни с активост на „руски шпиони“ са шизофренични твърдения. Шест месеца не спираме да снабдяваме /без санкция на МС и НС/ с оръжие Украйна, изгонихме почти целия състав на руското посолство, първи едностранно прекратихме отношения с „Газпром“. И да има руски шпиони в институциите ни те са абсолютно неефективни.
4. България отсъства от взимането на решения в Европа, когато стане въпрос за кризи. Ние сме пасивен наблюдател и изпълнител. Последният такъв пример е дискусията в ЕЦБ за борба с инфлацията, вдигане на лихвени проценти, ограничаване на растеж и др. Това бе практика при Борисов, която продължи при Петков.
5. Няма как да има национална сигурност с полицаи и военни, които получават доходи по-ниски от служител в бакалия. Но няма и как да има пари в държавата, когато ББР по времето на Кирил Петков дава заеми за 4 млн.лв. срещу обезпечение от 70 хил лв. или, когато купува руска газ през негови комисионери. Дъно на преките чуждестанни инвестиции – това показват даните на БНБ за последната година при управлението на Петков.
6. Кризата в Украйна води и ще доведе до дисбаланси в енергийните доставки в Европа. Затова е крайно необходимо да се доизгради АЕЦ Белене. Зелените алтернативи са прекалено бавни и прекалено скъпи. Един реактор на АЕЦ Белене има мощноста на 2 222 222 соларни панела по 450 W – а реакторът работи целогодишно и денонощно.
7. Кризи, войни и конфликти има и ще има. Важното е българските граждани да получават достойни доходи и пенсии. Един немец, чех или поляк ще се почувстват неприятно тази зима от инфлацията, но за над милион българи /20% от населението ни/, които са под прага на бедността в момента, това е въпрос на физическо оцеляване.
Гласувайте с номер 26 в неделя – рационалният избор, избор за програма съставена от най-добрите български макроикономисти, алтернатива на неграмотните папагали служители на посолства от изток и от запад.

Целият диспут може да гледате тук:

https://bnt.bg/news/predizboren-disput-na-tema-vanshna-politika-nacionalna-sigurnost-i-viziya-za-badeshteto-na-balgariya-v328174-310138news.html

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.