Александър ТОМОВ: Когато републиканците победят на изборите в САЩ, ЩЕ ЗАПОЧНЕ „НОВ ТАНЦ“ В СВЕТА от 11.10.22

Прочетете още

Ако се намали производството на петрол, това означава вдигане на цените, което ще наблюдаваме в България след около два месеца, Повишението на цените ще се случи, когато дойде новият петрол и с него- новите цени. Във всички случаи е ясно, че цената ще върви нагоре. Истината за това решение е, че при сегашното положение, Саудитска Арабия губи, това е и директен удар върху администрацията на САЩ, която реагира паникьосано, отваряйки резервите си. Реално погледнато, вече имаме мултиполярен свят, вече няма съобразяване с американските интереси.

Ще последва стагфлация, заради всички грешки в икономиката и в глобалната политика.  Идеята на санкциите беше да притисне Русия, но сега инфлацията там е дори по- ниска отколкото у нас. Русия завъртя своите ресурси на изток и в същото време ние- по- малките европейски държави, плащаме цената на политика, която не е добре измислена и прецизирана.

Страните се делят на няколко групи- глобални сили и 20-25 страни, които искат да бъдат регионални сили. Саудитска Арабия заемат позиция на регионален фактор, защото имат достатъчно голям не само финансов ресурс.

Тайван е възможно да бъде новият конфликт, а Китай няма да вземе пасивна позиция по това отношение.

Българската следа във взрива на Кримския мост. А шансът това да е дело на Украйна, е голям. Ако има намеса от българска страна, би било безумие, макар и както е споменато, да има такава възможност. Ескалацията към лошото е факт, Русия продължава да бомбардира Украйна, и продължават да загиват хора.

Решението. Отношенията между България и Азия трябва да тръгнат в някаква посока, но това ще изисква политици, които са готови на диалог и са достатъчно смели, както и такива, които уважават тяхната политика.

А в България- трябва да се обединим около идеята за мира.

 

Линк:

https://www.youtube.com/watch?v=r8bGwLP7HnY

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.