За бъдещето на левицата в България

Прочетете още

На 29ти ноември в зала 7 на НДК се проведе кръгла маса по проблемите на левицата в България.  Организатори бяха комитет начело с бившия кмет на Благоевград – Костадин Паскалев, Валери Жаблянов и др. Присъстваха Георги Първанов, Румен Петков, Кирил Добрев, Мая Манолова, Татяна Дончева, Емилия Масларова, Петър Мутафчиев, Валери Жаблянов, Ангел Найденов, Георги Пирински, Светлана Шаренкова и други над 150 дейци на лявото движение.

Българската Социалдемокрация – Евролевица бе представена от проф. Александър Томов, Станимир Цоцов и Васил Младенов – членове на ръководството и Димитър Митев – главен секретар на партията.

Бяха изложени проблеми като рязкото намаляване на гласовете за левицата, предателството на левите идеи чрез въвеждането и подкрепата за единната данъчна ставка върху доходите, участието в безпринципни коалиции от страна на БСП и разбира се, предоставянето на оръжие на Азов и други нацистки групировки в  Украйна с дейното и корупционно участие на министър Корнелия Нинова.

Участниците в конференцията изразиха тревога, че измамници и шарлатани като Кирил Петков и групата случайни лица и туристи около него събират по-голяма подкрепа от левите партии и движения, които предлагат политики, програми и идеи. Но явно платеният и корпоративен вот е по-силен от програмите и идеите днес.

В изказването и проф. Александър Томов заяви, че в цяла Европа левите движение са подем, а в България в регрес. Проф. Томов заяви, че в залата в момента се намират много учени, експерти и специалисти, които са се доказали във времето като професионалисти, администратори и управленци. Логично е този интелектуален потенциал да се обедини, за да извади държавата от дъното на Европа, където ни пратиха Борисов и Петков.

В няколко от изказванията бе заявено, че икономическият екип на ПП БСД – Евролевица е най-титулувания такъв и доказал се, който може да организира успешни публично-частни партньорства и преки чуждестранни инвестиции в страната, които ускорено да повишават БВП. ПЧИ при управлението на Кирил Петков стигнаха незапомнено дъно като същевременно почти нулевата дейност на ББР блокира и малкото инициативи на старт-ъп компании.

Следващата стъпка ще бъде организиране на конференция за темата за излизане на българската икономика от незавидното положение, в което се намира. Тази конференция ще бъде инициирана и организирана от професорския екип на партия „Българска Социалдемокрация – Евролевица“.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.