Архив за ‘Новини’ Категория

БСП и Корнелия Нинова обичат властта повече от себе си и левите европейски ценности

БСП постепенно се отказва от основни ценности на европейската политическа левица. И в други европейски страни има коалиция между десни и леви партии. Но едва ли някъде има толкова драстично разминаване между публични заявки и обещания на една партия и реалните действия на правителството, в което то участва. Едва ли в Европа има правителство, от [...]

Позиция на ПП БСДЕ във връзка с решението на Народното събрание за премахване на ветото за започване на преговори на Република Северна Македония за членство в ЕС.

Решението на Народното събрание за преустановяване на ветото за започване на преговори на РС Македония за членство в ЕС е единствено правилното в създалата се геополитическа и регионална обстановка. То деблокира процеса на поетапно присъединяване на РС Македония към Европа и сваля отговорността от нашата страна за спирането на важни геополитически решения, свързани с присъединяването [...]

Александър Томов участва в предаването „Делници“ с коментар на актуалната политическа обстановка

Председателят на ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“ проф Томов коментира актуалната политическа обстановка и предизвикателствата в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.
Цялото участие може да проследите на следния линк:
https://www.youtube.com/watch?v=l4PebZjgLoU

Един добър ден за България

На 22.06.2022г. се проведе протест срещу управлението на четворната коалиция начело с премиер Кирил Петков. В шестте месеца управление на това правителство наблюдавахме и установихме следното:
-          Тотална липса на организационни качества и умения за управление на държавата. Например прецедентното приемане с огромно закъснение на държавния бюджет, последвалата не след дълго актуализация, некомпететно и неексперно изготвеното [...]

Областен съвет в Благоевград

На 21.06.2022г. в залата на Регионалния исторически музей в гр. Благоевград се проведе среща на общинските председатели в област Благоевград.
На срещата представители на централното ръководство на партията бяха проф. Александър Томов и д-р Димитър Митев посрещнати от любезните домакини в лицето на местния лидер на социалдемокрацията г-жа Людмила Костадинова.
Беше обсъдена организационната готовност на структурите в [...]

Политическо решение на Националния партиен съвет

На 18ти юни в хотел „Грами“ се проведе заседание на Националния партиен съвет на партия „Българска Социалдемокрация – Евролевица“.  След изложение от проф. Александър Томов по политическата обстановка в страната изказвания направиха  Емил Лилов, Людмила Костадинова, Димчо Джиговски, Димитър Митев, Диман Рохлев, Станимир Цоцов, Александър Гарибов и др.
След края на дискусията бе взето следното решение:
Национален [...]

Очаква ли ни още по-голяма инфлационна вълна и провали ли се правителството?

Сега като мине на първо – най-вероятно ще мине и на второ. Ще има някакъв бюджет, колкото и той да е условен. Може би в края на годината ще се наложи допълнителна актуализация“, каза лидерът на „Българска социалдемокрация – Евролевица“ проф. Александър Томов в студиото на „Денят ON AIR“.
Според финансиста доц. Виктор Йоцов. цялата ситуация с актуализацията на бюджета [...]

Проф. Александър Томов участва в предаването „Делници“ по Телевизия Евроком

Участието му може да проследите на следния линк:
https://eurocom.bg/show/delnici/14711

„Сценарии за изхода от икономическата криза и бюджета на България за 2022г.“

На 14ти юни в „Гранд Хотел София“ се проведе конференция на тема: „Сценарии за изхода от икономическата криза и бюджета на България за 2022г.“

Проведе се една експертна дисксусия, в която се чуха различни мнения. Дискусия, която, за съжаление, не разбрахме да се е провела в ресорните министерства или в комисиите на Народното събрание.

Конференцията бе организирана [...]

Участие на Александър Томов и Димитър Митев в конференция за Зеления преход

На 10ти юни в София Ивент Център се проведе конференция на тема „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“.
Партия „БСД – Евролевица“ бе представена от специално поканените председател и главен секретар на партията – проф. Александър Томов и д-р Димитър Митев.
Сред изказващите се бяха: Румен Радев – Президент на Република България, Елиза Ферейра – [...]

Участие в съвет на Младежкия социалистически интернационал в Албания

На трети и четвърти юни 2022г. в гр. Тирана, Албания се проведе съвет на Младежкия социалистически интернационал. Присъстваха над 110 делегати от 50 държави. Българските социалдемократи бяха представени от шест делегати от Европейската лява младежка алтернатива.
По време на пътуването ни и пребиваването ни в Албания установихме следното:
-       Сухопътните транспортни връзки между Албания и Македония са [...]

Димитър Митев на дискусия в Народното събрание

На 20ти май в зала „Изток“ на Народното събрание се проведе дискусия на тема: „„Доброволческата дейност в България – проблеми, възможности, законодателна уредба“. Дискусията бе водена от зам.председателя на Народното събрание – Кристиян Вигенин. Присъстваха народни представители, представители на изпълнителната власт (съветник  на вицепремиера Калина Константинова, предсатвители на Министерство на труда и социалната политика, Министерство [...]

Томов: Не може да намалиш едно с 50 ст., да вдигнеш друго с 5 лв., задават се избори

 
Антикризисните мерки не са антиинфлацонни, заяви лидерът на „Българска социалдемокрация – Евролевица“Все по-силни са критиките към правителството, че набелязаните антиинфлационни мерки няма да дадат очаквания резултат.
„Антикризисните мерки не са антиинфлацонни – инфлацията беше изпусната, това са късни мерки към отделни бизнеси. Няма гаранция, че инфлацията ще се успокои. Качването на инфлацията над 10% е чиста [...]

Проф. Томов с коментар за антиинфлационните мерки на правителството.

Председателят на ПП БСД – Евролевица проф. Александър Томов участва на 18.05.2022г. в предаването „Делници“ по ТВ Евроком. Проф. Томов коментира предложените от правителството мерки за справяне с инфлацията:
-       Партия „Българска Социалдемокрация – Евролевица“ проведе свой протест през изминалата събота изразявайки недоволството си от действията на властта – липса на достатъчни компенсации за гражданите във [...]

Протест на ПП БСД-Евролевица

На 14ти май с начален час 12:30ч. бе проведен протест на ПП „БСД – Евролевица“ под надслов – „Да спасим България от национална катастрофа“.
Присъстваха около 200 участници, представители на няколко областни организации на партията.
Протестиращите бяха въоражени с празни тенекиени чинии и лъжици, които удряха скандирайки „Киро значи глад!“
Галопираща инфлация, повишение на цените на някои храни от [...]

Призив във връзка с утрешния протест

Уважаеми Приятели,

Каним всички от Вас, които са загрижени за ситуацията в страната ни и недоумяват редица действия и бездействия на настоящата власт утре, събота, 14.05, от 12:30ч. на протестно-шествие пред сградата на Народното събрание.

На протеста ще изложим най-острите проблеми, които всеки от нас усеща всеки ден, когато пазарува, сипва гориво и т.н. Но проблемът [...]

Александър Томов участва в предаването „Делници“ по ТВ „Евроком“

https://eurocom.bg/show/delnici/14407
Председателят на ПП БСД – Евролевица проф. Александър Томов участва на 11.05.2022г. в предаването „Делници“ по ТВ Евроком.
Проф. Томов коментира инфлацията, която е над два пъти по-голяма от тази в останалите страни от ЕС. На въпрос на водещия той отговори, че липсата на управленски опит при сегашните управляващи води до неумение и незнание как да [...]

Протест за спиране на надигащата се национална катастрофа

По време на националните протести срещу управлението на Бойко Борисов и на изборите през 2021г., българските граждани изразиха подкрепата си за пълна промяна на икономическата и социалната политика на България – за по-високи доходи, за по-голяма социална справедливост.
За съжаление, вместо принципна политическа промяна ние виждаме подмяна на основни демократични ценности и обещания. Правителството на Кирил [...]

Предупреждение

Словоблудството не е наказуемо, колкото и нелепо съдържание да има то понякога.
Да приемем, че скандирането на „смърт за враговете“ и горенето на знамена в центъра на София също е допустимо предвид, че извършващите тези действия са зависими от наркотични вещества, хора с нисък образователен ценз и на интелектуалното ниво на някои обитатели на столичния зоопарк.
Но, [...]

Участие на проф. Александър Томов в предаването „Делници“ – 19.04.2022г.

Споделяме с Вас линк към участието на проф. Александър Томов в предаването „Делници“ по ТВ „Евроком“ от 19.04.2022г.
https://www.youtube.com/watch?v=dcvo2UF5Jhw
Сред обсъдените теми бяха:
- Инфлационните процеси и действията или бездействията на властта;
- Конфликтът в Украйна и последствията за страната;
- Кризата в българския спорт и по-специално футболен клуб ЦСКА.
- Разни.