Коалицията на знанието представи подробно Новата икономическа доктрина

Прочетете още

На 29ти октомври, от 18:00ч. в гр. София бе проведено представяне и дискусия около „Новата икономическа доктрина“. Присъстваха представили на посолства, политически партии, неправителствени организации и други. Програмата бе представена от професорския екип на станалия известен в обществото като „Коалиция на знанието“ гражданско-политически проект „Движение ЗАЕДНО за промяна“ със съставна част българските социалдемократи. Екипът, който представи програмата бе в състав: проф. Гарабед Минасян, проф. Лъчезар Аврамов, проф. Иван Станков, проф. Ганчо Ганчев, проф. Александър Томов.

Професорите застъпиха, както общи положения – от това, че трябва да се даде път в държавното управление на знанието и стратегирането до конкретни идеи за реформи в земеделието на страната, което може да един от основните двигатели на ускореното икономическо развитие наред с държавните инвестиции в сектори с висока добавена стойност и преките чуждестранни инвестиции, които днес са на 10-годишно дъно, но ще дойдат България само ако за тях се създадат „оазисни“ условия, има нормативна предвидимост и се намали корупционния рекет присъщ на настоящия министър-председател и разбойническия му екип.

След края на представянето се състоя дискусия между присъстващите като бе дадена мощна подкрепа за участието на професорския екип и неговата програма в управлението на страната.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.