Бойко Борисов Печели Изборите, Но Вероятно Губи Властта

Прочетете още

Първите гости в   предаването „Заедно българи!“, което се проведе на 06.04.2021г. с водещ проф. Александър Томов  бяха двама  преподаватели в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, катедра „Политология“ -  доц. Мария Пиргова и доц. Стойчо Стойчев. Те анализираха различните сценарии, които е възможно да се случат след изборите за народни представители.  Надеждата е, че лидерите на всички политически формации извън ГЕРБ няма да подкрепят партията на мафията за съставяне на правителство. Но силата на парите е голяма и изкушаваща особено за новопостъпили лица в парламента.  Сюжетът „Бареков“ е възможен, но се надяваме, че в новия парламент има повече хора с по-голяма достойнство от ПКП, аптекари-бензинджии и подобни.

Във втората част на предаването беше поканен председателят на партия “МИР” г-н Симеон Славчев. Заедно с водещия, проф. Александър Томов, коментираха кои партии искат касиране на изборите и причината поради това са масовите сигнали за нарушения и подправяне на протоколи. В тази злоупотреба са намесени представители в изборната администрация на партиите на статуквото, които са защитавали своя резултат, вероятно са го увеличили с подписване на лица и пускане на бюлетини и „производство“ на невалидни бюлетини. Симеон Славчев желае да сезира по определен ред от конституцията Конституционният съд и да се касират тези избори. Той обясни с каква цел прави това и какви са мотивите му. Допускане на видеонаблюдение в секциите е задължителна промяна в Изборния кодекс.

В последната част на предаването, водещият – проф. Александър Томов направи коментар относно дългоочакваното изявление на Бойко Борисов в края на изборите.  ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в парламента, но няма да има мнозинство. Това показаха прогнозните данни на основните социологически агенции за резултатите от изборите за парламент на 4 април. Това се потвърждава и от междинните данни от преброяването, публикувани от Централната избирателна комисия (ЦИК). В парламента ще влязат шест или седем партии и коалиции.

 

Цялата дискусия може да гледате тук:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/10799

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/10866

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/10867

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.