Проведено заседание – 08.05.2021г. – Арбанаси

Прочетете още

РЕШЕНИЕ

на Национално съвещание на Движение “Заедно за промяна”


Движение “Заедно за промяна” приветства основните резултати от парламентарните избори на 4.04.2021г. като първа фаза на политическите промени в Република България.

 

Свалянето от власт на правителството на ГЕРБ и формирането на служебно правителство от Президента на Републиката, Румен Радев, са най-важните политически резултати през последното десетилетие. Нека не забравяме, че това бяха и основните искания на протестите през 2020г., в които ние участвахме постоянно.

 

Правилна се оказа прогнозата, че 45-то Народно събрание ще бъде кратковременно и няма да може да излъчи редовно българско правителство. В такава обстановка насрочването на предсрочни парламентарни избори е единствено правилното политическо решение. Ние категорично се разграничаваме от тези, които смятат, че предсрочните парламентарни избори ще доведат страната до хаос, а държавата до неуправляемост. Въпреки трудностите ние сме убедени, че разграждането на авторитарната и недемократична власт на ГЕРБ ще премине през сложни периоди, но че промяната е необратима и тя не може да бъде спряна. Приемането на принципни промени в Изборния кодекс и промяната на състава на Централната избирателна комисия са важни предпоставки за разрушаване на порочната изборна машина на ГЕРБ и преминаването към честни и справедливи избори.

Насрочването на предсрочните парламентарни избори на 11.07.2021г. ни задължават да приемем следните политически решения:

Първо: Да участваме активно като Движение в подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори като запазим основните си лозунги от досегашното 3-годишно съществуване на Движението :

-          да задълбочим и доведем до край политическата промяна в страната;

-          да постигнем максимално широка коалиция около идеите и социалноикономическата ни програма;

Второ: Да потърсим всички възможности за общи действия с партията “Има такъв народ” и други партии от протеста.

Трето: Като израз на своята последователна политика да подкрепим с всички свои средства и ресурси служебното правителство като предложим кадри на Движението в различни сектори от дейността на правителството.

Четвърто: Икономическият екип на Движението да изготви алтернативни предложения за промени в Плана за възстановяване и устойчивост, които да бъдат използвани от служебното правителство в дискусиите му с представители на Европейската комисия.

Пето: От 10.05.2021г. (понеделник) да започнем подготовка за предстоящите предсрочни парламентарни избори във всички региони на страната.

Шесто: Разширяване на кадровата база на Движението в бизнес и научно направления.

08.05.2021г.

гр. Велико Търново

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.