Отзвук от поредния брой на предаването „Заедно, българи!“

Прочетете още

На 25.05.2021г. се проведе поредният брой на предаването „Заедно българи“ с водещ лидерът на ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“, която е съставна част от Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ – проф. Александър Томов.

В първата част на предаването гост е дългогодишният преподавател в катедра Политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. Татяна Буруджиева, която коментира политическите структури, партии и отношения във връзка с предстоящите избори. Тя направи анализ на „старите-нови“ играчи на политическата арена, както и коментира позицията и стабилността на партията БСП, ролята на Жан Виденов,Николай Малинов и Красимир Янков и участието им в изборите на 11 юли и дали Жан Виденов е разцеплението в БСП. Доц. Буруджиева коментира и партията на Слави Трифонов – дали ще стане първа политическа сила и ще измести ли ГЕРБ от челната позиция.

В следващата част на „Заедно българи“ гост бе организационния секретар  на Коалиция  „Движение ЗАЕДНО за промяна“ Димитър Митев. Той коментира основните предимства и цели на Движението. Митев заяви ,че на предстоящите избори,предвид някои обстоятелства,които са ключови, Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ ще получи сериозна подкрепа от българските граждани и изтъкна, че в последните 10-15 години не се наблюдават лидерски дебати в България ,което е от огромно значение и е практика навсякъде.  Митев коментира и темата за служебното правителство на Румен Радев и за кого ще гласува българинът на предстоящите избори.

В края на предаването проф. Александър Томов представи писмо,изготвено от икономическия екип на Движение „Заедно за промяна“ до служебния министър-председател Стефан Янев , свързано с най-големите далавери на управлението на ГЕРБ – какви колосални загуби търпи обществото и как ги губи /ниски пенсии, недостатъчно пари за спорт,за образование и т.н./. Сумата възлиза на над 15 милиарда лева. Проф. Александър Томов изброява най-съществените и основни сделки, които са били правени. На първо място т.нар. „заменки“, скандалът с Корпоративна Търговска Банка, сделката с Булгартабак Холдинг АД, предумишленият фалит на Кремиковци АД , разпределението на средствата от Българската банка за развитие и загубите в размер на над 700 милиона лева от събиране на данъци и такси при осъществяване на дейността при т.нар Национална лотария.

Цялата дискусия може да проследите в следните линкове:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/11242

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/11243

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/11244

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.