Отзвук от предаването „Заедно, българи!“

Прочетете още

На 01.06.2021 г. се проведе поредният брой на предаването „Заедно, българи!“ с водещ проф. Александър Томов, председател на ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“, част от Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

В първата част гост бе държавният агент втора степен – бригадният генерал от ДАНС Ангел Риджаков. Той коментира вътрешното ръководство на ДАНС, за промените там, имало ли е частни групировки и скандални подслушвания. Запазил ли е Пеевски влияние върху ДАНС? Имало ли е корупция по висшите етажи на властта? Продължава ли това беззаконие и до днешна дата? Разкритието, че Бойко Рашков е неправилно атакуван по повод достъпа на класифицирана информация, целенасочената атака от господин Недялков, подписал този достъп и делата ,които са разработки на държавната агенция на Национална сигурност и са били присвоявани незаконно от главния прокурор – това са някои от важните неща, които разкрива Ангел Риджаков.

В следващата част говорители бяха г-жа Людмила Костадинова – кандидат-кмет за Благоевград и ръководителят на нейния инициативен комитет „Заедно за промяна“ – Николай Иванов. Госпожа Костадинова коментира мотива за включването й в тази надпревара, целите и основните й приоритети, градът Благоевград, имащ нужда от спасение, изяснение за разрухата на фабриката „Булгартабак Холдинг“ АД и пострадалите хора от управлението на ГЕРБ. Николай Иванов изложи главните си аргументи защо подкрепя Людмила Костадинова. Защо жените тръгват към властта? Ще се подобрят ли социалните въпроси в Благоевград, ако госпожа Костадинова стане кмет?

В последната част на предаването „Заедно българи“ проф. Александър Томов анализира случая с откраднатите пари за газопровода „Комотини – Стара Загора“. Професорът беше поканил изпълнителния директор на компанията госпожа Тодора Георгиева, но тя отказа, поради причини от естествен характер. Акцентира се на няколко основни въпроса, зададени към г-жа Георгиева, а именно: Какви са причините за забавянето на проекта? ; Отпуснати ли са осемте милиона евро за байпаси и отклонения от този газопровод по отношение на Кърджали и Димитровград?; Влезли ли са в сметките на дружеството?; Има ли действително решение,че тези две отклонения не са направени или просто са отписани?

Цялата дискусия на гостите можете да проследите в следните линкове:

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/11325

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/11326

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/11327

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.