Предизборен диспут по Радио Варна с участието на кандидата Теодора Маврова от Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“

Прочетете още

На 12.06.2021г. по Радио Варна се проведе предизборен диспут  на тема : „Проблемите на Черноморието и Североизточна България в програмите на политическите партии и коалиции-инвестиции, туризъм, инфраструктура.“ с водещ – Валери Великов. Заедно с още 9 участници,  в дебата се включи Теодора Маврова – представител на КП “Движение ЗАЕДНО за промяна”, кандидат от район Бургас.
Г-жа Маврова представи целите на Движението,а именно борба срещу корупцията, кражбата на държавни средства, ниския стандарт на живот. Техните амбиции са забавяне на миграционния процес, ускоряване на темповете на икономическия растеж и увеличаване на доходите.
За постигането на тези цели ,г-жа Маврова коментира, че ръководството на Движение “ЗАЕДНО за промяна” е най-подходящо , тъй като водещи лица там са високообразовани хора, професори, икономисти, юристи с дългогодишен опит и знания.
Според нея имаме нужда от стабилна съдебна система и смяна на правителството. За последните 10 години под управлението на ГЕРБ бяхме свидетели на обезлюдяването на страната и видяхме как тя се превърна в най-застаряващата и бедна нация в Европа, отбеляза г-жа Маврова.
По темата за проблемите относно  Черноморието и Североизточна България, Теодора постави като първа задача реконструкция на пристанище “Варна” и на съоръженията му , с идеята  да се възстанови, съответно и засили бизнесът, който в момента е поет от останалите пристанища в Румъния и Украйна. Втората основна инвестиция трябва да се съсредоточи в инфраструктурата и завършването на автомагистрала “Хемус”. Изграждането на транспортни връзки е ключов фактор за доброто развитие на икономиката и бизнеса в страната, необходимо е също така и привличане на чужди инвеститори. Засегната бе и темата за липсата на млади лица, отишли в чужбина поради по-високите заплати. Според Маврова, трябва да се наблегне на добрия мениджмънт, тъй като страната ни има множество интересни обичаи, традиции, незаменим фолклор, с които да се популяризира. По отношение на туризма трябва  да се съставят редица програми в подкрепа на бизнес обучения, т.нар. “workshops”.
В заключителните си думи, Теодора призова слушателите да подкрепят Движение “ЗАЕДНО за промяна” с номер 1 в избирателните листи. Според нея е крайно време да възстановим нашата икономика и нашите доходи, да върнем младите в България и да осигурим светло бъдеще на своите деца, а на майките и бащите си – достойни старини.
Цялото интервю може да гледате на посочения линк: <span style=“padding: 0px; margin: 0px; color: rgb(5, 99, 193); font-size: 11pt; line-height: 21.5833px; font-family: “ segoe=“" ui=“" historic“,=“" „segoe=“" historic_embeddedfont“,=“" historic_msfontservice“,=“" sans-serif;“=“">https://fb.watch/673zS8Dbif/

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.