Димитър Митев участва в сутрешния блок на БНТ

Прочетете още

На 23ти юни в сутрешния блок на Българската национална телевизия в предизборно интервю участие взе гл. секретар на ПП  Българска Социалдемокрация – Евролевица и водач на листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ в район Ловеч – Димитър Митев.

Митев изрази остро недоволство от факта, че представили на партия ДПС използват неправомерно понятието „Програма за ускорено икономическо развитие“. Такава програма съществува, представяна е публично многократно, обемът й е над 40 страници, авторите са групата макроикономисти на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Трудно говорещият български език и заявил Турция като своя родина председател на ДПС – Мустафа в ежедневни масови изяви говори за „програмата за ускорено развитие на ДПС“. При справка в сайта на ДПС попадаме на 3-4 параграфа общи приказки, в които преамбюлът представлява 1/3 от целия текст:

https://www.dps.bg/izbori-2021-11yuli/programa.html

 

Програмните документи на „Движение ЗАЕДНО за промяна“ са значително по-конкретни, подробни:

http://www.bgsd.eu/?page_id=3373

http://www.bgsd.eu/?page_id=3438

 

На въпрос с какво коалицията ни превъзхожда останалите участници в изборите Митев поясни, че водачите на кандидатските листи са предимно академични лица от Българската академия на науките и университетите, както и, че икономическата и финансова конкретика в нашата коалиция е в противовес с елементарния популизъм и гръмки обещания на голяма част от другите кандидати. Митев говори за предлаганите от коалицията реформи  в сектор селско стопанство и преди всичко ролята на държавата като активен стопански субект. По същия начин са необходими и активни действия на българската държава в сферата на туризма, при организирането на масов туризъм от чужбина. Митев говори и за възможни инвестиции в производство на зарядни станции за електромобили и други. Именно чрез серия такива проекти е възможно да се постигне ускорен икономически растеж, с който да се повишат пенсиите и доходите от труд.

В заключение Митев призова интелигентните, четящите и грамотните хора да подкрепят коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ с номер 1 в бюлетината в изборите за народни представители – 11.07.2021г.

 

Пълен запис може да гледате тук:

 

https://bnt.bg/news/dimitar-mitev-kandidat-za-deputat-ot-kp-dvizhenie-zaedno-za-promyana-v299693-296441news.html?fbclid=IwAR2HVfA1-be76fQo1Wvkzg13DDbMYyYqHD6MtseXggdWBypGx_o1KIEx_PA

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.