Предизборен Дебат “Часът На Избора” с участието на Тихомир Лалов

Прочетете още

На22.06.2021г.  по ТВ“Евроком” се проведе предизборен дебат в  предаването “’Часът на избора”с водеща Албена Белянова. Основните теми, върху които участниците дебатираха бяха : борба с корупцията, върховенство на правото и добро управление. Участие взе бизнесменът Тихомир Лалов, кандидат от КП“Движение ЗАЕДНО за промяна”, водач на кандидатската листа в София – област. В първата част г-н Лалов изложи своята теза за участието на политическата формация коалиция  „Движение ЗАЕДНО за промяна”и новата платформа, която ние предлагаме за ускорено развитие на страната. Засягайки темата за корупцията,гн Лалов посочи силно изразените неравенства между бедни и богати в България и амбициите на коалицията да достигнем средна класа от поне 60%.  Какво трябва да се промени, за да понижим процента на бедните беше следващият въпрос на г-жа Белянова.

В коя сфера е нужна радикална промяна? С какви идеи разполага коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”?  Особено внимание трябва да се обърне на всички приватизационни сделки, връщайки се дори по-назад, преди управлението на Борисов, сподели г-н Лалов. Достоверна ли беше проверката, възложена от главния прокурор Иван Гешев, на цялата приватизация?По отношение на законодателната ни система и какви изменения трябва да се направят в законите,гн Лалов е на мнение, че трябва да се започне от закона за съдебната власт. Недопустимо е съдии да бъдат политически и финансово зависими, органите на съдебната власт са длъжни да осигуряват прозрачност на действията си. Личен избор на Бойко Борисов ли е Иван Гешев?  Във втората част на дебата първият поставен въпрос беше по отношение на прозрачността на институциите и дали тя е гаранция за добро управление. Тази тема насочи участниците към въпроса за електронно правителство. Какво е необходимо за изграждането на качествени централни системи за електронно правителство, разполагаме ли с подходящите кадри и тази алтернатива има ли шансове за реализиране? В заключителните си думи, г-н Лалов призова зрителите на гласуват с номер 1 за КП “Движение ЗАЕДНО за промяна”.

Ние разполагаме с Нова икономическа доктрина за ускорено развитие на България, имаме амбиции за комплексна данъчна реформа, подобряване на малкия и средния бизнес, както и на социалната политика на страната.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.