„Управление на българското здравеопазване – доболнична, болнична и спешна медицинска помощ в България“: Предизборен диспут по БНР – програма „Христо Ботев“ с участието на проф. Лъчезар Аврамов

Прочетете още

 

На 24.06.2021 г. се проведе предизборен диспут по БНР – програма „Христо Ботев“ на тема „Управление на българското здравеопазване – доболнична, болнична и спешна медицинска помощ в България“, с водещ Aлександър Райчев.

В него взе участие проф. Лъчезар Аврамов – кандидат-депутат и водач на листите в 24 МИР София и Хасково на КП „Движение ЗАЕДНО за промяна“.
Той стартира с думите: „Здравната политика е основна политика в държавата“. Според него самата държава генерира престъпност чрез законите и най-яркият пример е здравната политика. В последните няколко години бюджетът е „неевропейски и нецивилизован“ по отношение на този сектор. Проф. Аврамов даде пример с останалите европейски държави и как те преразпределят средствата си за здравеопазване и направи сравнение с България.
Проф. Лъчезар Аврамов сподели, че е необходимо да се направи генерална реформа в здравеопазването и да се промени цялостната концепция.Трябва да се стремим към дигитализация, демонополизация на касата и да има общо здравеопазване за всички на високо ниво. По негова оценка се присвояват 2-3 милиарда лева ежегодно чрез свръххоспитализация и химическо лечение. „Лимитите са вредни механизми,които наказват добрите и поощряват слабите.“ Здравеопазването е силно политически зависима дейност и това трябва да се промени радикално, сподели проф. Аврамов.

„Без обединение не могат да се решат основните въпроси на държавата!“

Целият диспут може да гледате на този линк:

https://fb.watch/6qOwzvd2cC/

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.