Поредният брой на предаването „Заедно,българи!“ – 13.07.2021 г.

Прочетете още
На 13.07.2021г. се проведе поредният брой на предаването „Заедно, българи!“ по ТВ Евроком с водещ проф. Александър Томов, председател на ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“,част от Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“.
В първата част на предаването проф. Александър Томов коментира резултатите от изборите на11.07.2021 г. Ще има ли ново мнозинство, което да даде стабилност на страната?Ще има ли нова икономическа действителност? Ще има ли намаляване на демографската катастрофа? Според проф. Томов България се намира в реална политическа криза. Той изтъкна няколко причини: няма ясно мнозинство, нито възможност за работеща коалиция, броят на гласувалите е най-нисък за изминалите 30 години,четири от шестте партии са с низходяща тенденция. Кризата може ли да бъде избегната? Проф. Александър Томов очерта няколко сценария, които можете да проследите в първия линк отдолу.
Във втората част на „Заедно,българи!“ гост бе г-н Георги Божинов- дългогодишен участник в политическите процеси, бивш заместник-председател на БСП и дългогодишен член на Националния съвет. Г-н Георги Божинов се спря на най-важния въпрос,а именно: „Защо след всичко това, което се разбра за ГЕРБ, партията отново зае челна позиция?“ и „Защо българският народ не посочи лидер?“. Г-н Божинов анализира детайлно причините , които според него са както външни, така и вътрешни. Според Георги Божинов партията на Слави Трифонов – „Има Такъв Народ“ не направи истинска предизборна кампания и не представи нито един експерт, а партията БСП е поставена пред изпитание. Той заяви: “Ако не се събуди инстинктът за самосъхранение на партията ( БСП ) , то тя в най-скоро време ще катастрофира тежко.“
Във финалната част на предаването гост бе проф. Лъчезар Аврамов – известен български учен и анализатор. Той коментира избора на правителство,което Слави Трифонов предложи и заяви: „Класика в жанра.Щеше да бъде много смешно, ако не беше много тъжно.“ Той анализира цялата програма, която Слави Трифонов предлага и според проф. Аврамов тя се състои както от генерални и важни направления, така и от дребни неща,които могат да се окажат всъщност фокуса на това правителство. Има ли шанс за правителството на Слави Трифонов? Проф. Аврамов е на мнение,че то може да стане факт ако го подкрепи ГЕРБ и заяви, че е много възможно да има нови,трети избори.
Цялото предаване можете да проследите в линковете:
You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.