Участие на Малинка Тонова – Иванова в предаването “Делници” по Евроком – 10.11.2021

Прочетете още

На 10.11.2021 г. в предаването „Делници“ по ТВ Евроком с водещ Николай Колев, гост бе Малинка Тонова – Иванова , кандидат за депутат от ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“. Тя представи програмата на партията в сектор образование.

Образованието е на кръстопът. Малинка Тонова коментира, че са изникнали нови и неочаквани проблеми, които все още не са намерили адекватно решение. И това е поради непоследователната политика и новата възникнала ситуация. Необходимо е да се премахне разликата между отделните училища и да има еднаква политика както в училищата в големия град, така и в училищата в селата.

Другата реформа, която е необходима, според г-жа Тонова, е финансирането на училищата. Делегираните бюджети се оказаха грешка. Образованието не е било приоритет на нито едно правителство.

Програмата, която партия „Българска Социалдемокрация- Евролевица“ предлага е основана на една идея – образование, основано на науката, а не на бизнес. Младите хора търсят реализация в чужбина, където получават по-добри условия. Г-жа Тонова твърди, че трябва да има електронно образование и постоянен достъп до модерните технологии.

Цялото интервю можете да гледате тук:

https://eurocom.bg/show/delnici/12611

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.