Регионални срещи

Прочетете още

През изминалите седмици председателят на ПП „БСД – Евролевица“ – проф. Александър Томов и главният секретар на партията д-р Димитър Митев направиха редица посещения в страната.

На 22ри януари бе проведена среща в гр. Пловдив в залата на Научно-техническите съюзи. Присъстваха общински председатели от Пловдив и Пловдив-област, сред които Катя Ангелова – общински председател в Пловдив, Росен Герасимов – областен председател в Пловдив-област, общински съветници в Пловдив от коалиция „Кауза Пловдив“ – Николай Бухалов и Едуард Сарафян.

Бяха дискутирани теми свързани с галопиращата инфлация, повишените цени за електроенергия и стоките от потребителската кошница. Проф. Томов заяви, че групата макроикономисти на партията още през лятото са изпратили писмо до Президента и министър-председателя с предупреждение за инфлационните процеси и предложения за предприемане на конкретни мерки, но за съжаление писмото е останало без отговор.

Местните лидери споделиха, че бедността сред гражданите на Пловдив се засилва, работещите бедни са все повече и все повече хора мигрират в чужбина или обмислят подобни действия в близко време.

На 24ти януари бе проведена среща в хотел „Ивайло“ във Велико Търново с областния председател на БСДЕ в областта – Йордан Яков и общински председатели. Бяха обсъдени освен организационни въпроси, но и такива от здравен аспект – свързани с физическото и психическо здраве на гражданите във връзка със ситуацията с „Ковид-19“. Местните избори през 2023г. бяха основен фокус на разговора, като социалдемократите планират да издигнат кандидати за кметове във всички общини на Велико Търново.

На 26ти януари Томов и Митев посетиха гр. Благоевград посрещнати от областния председател г-жа Людмила Костадинова и местни лидери. Сред обсъжданите теми отново бяха укрепване на общинските структури на партията особено в общините  със смесено население. Отново бе поставена задача да се издигнат кандидати за кметове във всички общини.

На 28ми януари в препълнената зала в хотел „Верея“ бе проведена ползотворна дискусия за бъдещето на ТЕЦ и мини „Марица“, доходите на хората и действията на новата власт. Присъства и члена на ръководството – проф. Иван Станков, който говори за катастрофата, в която се намира българското животновъдство и даде конкретни предложения за ускорено възстановяване на българското земеделие. Да, корупцията на ГЕРБ не ненадмината, но ученическият ентусиазъм на настоящата власт не е достатъчен за преодоляване на кризите, пред които е изправена страната. Направи впечатление, че в общите части на хотел температурите бяха близки до замръзване, а на рецепция служителите стояха облечени с шуби – непосилните цени за електроенергия за стопанските потребители карат бизнеса да изнемогва. Присъстваха представители на общините Стара Загора, Казанлък, Мъглиж, Опан, Братя Даскалови, Гурково.

 

Съгласно приетия от Националния партиен съвет график посещенията на председателя и главния секретар продължават – на 07.02.22г. във Видин и Враца, на 08.02. в гр. Русе, на 09.02. в гр. Варна и гр. Бургас.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.