Протест против политическата неадекватност!

Прочетете още

На 1ви април 2022г. се проведе протест с искане за оставка на правителтството на Кирил Петков организиран от протестиралите над 400 дни срещу корупционното управление на Борисов. В протестът участваха Отец Дионсий, Петър Недевски, Ренета Инджова, Николай Марков и стотици други сред, които и главния секретар на ПП БСД – Евролевица Димитър Митев, Ралица Луканова, Величка Георгиева придружени от членове и активисти на партията.

Сред основните мотиви за исканата оставка са:

-          Несправяне с икономическата криза и повишените рязко цени на стоки и услуги във връзка с повишените цени на енергоносителите и други инфлационни процеси. Пораждащите се от това социални кризи и бедност не се предоляват.

-          Липса на организационен и управленски капацитет, което личи от забавеното драстично изготвяне на  държавен бюджет за 2022г., както и все още неприетия План за възстановяване и устойчивост и пропуснатите от това финансови средства за страната.

-          Лобирането за назначаване на откровени шарлатани за ръководители на БНБ, които към момента ръководят парламетарната група на водещата от управляващите партии.

-          Неадекватна политика в международен план, която по-скоро наподобява колониален слугинаж, отколкото политика на българския национален интерес.

-          Странните заявени приоритети на България от Кирил Петков на изминалата наскоро среща между правителството и бизнеса. Вместо мерки за справяне с инфлацията и високите цени на енергията бе акцентирано върху опасения от „Чернобил 2“ и подготовката на бомбоубежищата за предстояща атака.

-          Хвърляне в общественото пространство на странни предложения за въвеждане на общ форсмажор по договори с Украйна и Русия или пък Закон за колекторските фирми, в който удобно са пропуснати банките и фирмите за „бързи“ кредити вероятно с някакав корупционен интерес.

-          Алтернативни достигащи до неадекватност идеи за спиране на снабдяване с газ от Газпром за сметка на газ от Азербейджан, която съдържа 20% руска газ и самата фирма, която добива има сериозно руско участие.

-          Странната позиция на министъра на транспорта, който е готов да наложи санкции на Русия чрез недопускане на кораби под руски флаг да акостират на пристанищата ни като списъкът с изключения е толкова голям, че единствено засегнати биха останали пътнически /круизни / кораби, каквито така или иначе няма.

-          Липса на позиция по огромния скандал със забавата за доставка на платените изцяло в аванс изтребители Ф-16, които вместо през 2023г. ще пристигнат чак през 2030г.

-          Раздаването на огромни бонуси в НАП, въпреки заявени предварително намерения за спиране на тези практики.

-          Арестът на Бойко Борисов и група негови сподвижници, който постигна само едно  – реабилитиране и повишаване на рейтинга на ГЕРБ. Обявени на сайта на МВР за арестувани не са арестувани, обявени на сайта на МВР доказателства като „120 преписки за злоупотреби с еврофондове“ отпаднаха мимоходом, елементарният пропуск да не се подготви и извърши производството от следовател, а от разследващ полицай. Тези действия и бездействия на властта създават усещането за траен хаос и некомпетентност.

-          Присъствието на членове на парламентарното мнозинство и присъствието на протест в подкрепа на един нацистки режим, на който се горят знамена на държави и се скандира предимно думата „смърт“.

Въпреки несгодните атмосферни условия протестът продължи над два часа блокирайки централни софийски пътни артертии.

Протестните действия ще продължат!

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.