ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица откри предизборната си кампания

Прочетете още

ПП БСД – Евролевица откри предизборната си кампания пред паметника на Незнайния войн в София.

Репортаж от мерприятието може да намерите на следния линк:

https://bnt.bg/news/pp-balgarska-socialdemokraciya-evrolevica-otkri-predizbornata-si-kampaniya-v-sofiya-v326692-309456news.html

Присъстваха водачите на кандидатски листи на партията, които заедно прочетоха и се ангажираха с т.нар. „Символ-верую“.

СИМВОЛ – ВЕРУЮ

На Българска Социалдемокрация – Евролевица

На кандидатите за народни представители от партия Българска социалдемокрация – Евролевица, произнесено при откриването на предизборната кампания пред Паметника на Незнайния войн,

гр.София, 4 септември, 2022г.

Ние, кандидатите за народни представители, издигнати от партия Българска социалдемокрация – Евролевица,

Като изразяваме своята тревога от социалната и демографската катастрофи,  довели до драстичното намаляване на българското население и обезлюдаването на хиляди села и градове,

Като определяме за основни причини за масовата емиграция на българските граждани, ниската раждаемост и високата смъртност, бедността на повече от една трета от населението на страната,

Като обвиняваме за изоставането на българската икономика и превръщането на България в най-бедната европейска страна,  управлявалите през последните две десетилетия правителства на ГЕРБ, БСП и НДСВ,

Като остро възразяваме срещу допуснатите грешки през последната година на  ПП, БСП, ИТН и Да България, причинили особено висока инфлация и нов срив на жизненото равнище.

ПРИЕМАМЕ СЛЕДНИЯ НАЙ-ВАЖЕН АНГАЖИМЕНТ

ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ИЗБОРИТЕ

ЗА 48-И ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.

  1. 1. Определяме като най-важна наша задача  за 2022 – 2023 г. извеждането на страната от тежката икономическа криза, чрез смели реформи:

приемането на   принципно   нов бюджет за 2023г. при дефицит до 3 на сто и увеличаването на бюджетните приходи с 10 -15 на сто още през 2023г.

Съществено намаляване на държавната администрация и разходите на бюджета.

2.  Предлагаме на нацията принципно нова икономическа политика чрез превръщането на държавата в съзидател и стимулатор на мащабни вътрешни  и външни инвестиции, вместо досегашната и роля на разпределител на публични средства и ресурси.

3.  Гарантираме, че реализацията на разработените  от нас 15 Национални стратегически проекти ще доведе до повишаване на растежа на БВП  до 6 -7 на сто годишно и рязко ще  повиши експортните възможности на  страната.

4. Приемаме като своя стратегическа цел достигане  ниво на доходите до края на 2026 година равно на останалите източноевропейски страни, намаляване на бедността и социалната диференциация, като следствие на ускоряване на икономическия растеж.

5. Ангажираме  се с пълно изкореняване на корупцията по високите етажи на властта, чрез максимално възможно публичност на бюджетните приходи и разходи и дейността на всички държавни институции.

6. Още от 2023 г. възнамеряваме да приемем ежегодна  Програма на нови високоплатени работни места, пряко свързани или произтичащи от 15-те национални стратегически Проекта.

7. Ще реализираме цялостна нова концепция за защита правата на българските жени, за равно заплащане, за правата им при отглеждане на децата и т. н.

През цялата предизборна кампания и занапред, ние ще се борим за възкресяване на българската идея, на силата и единението на българската нация. Членството ни в Европейския съюз, което е стратегически избор, не е оправдание за подтискане на българския интерес и на българското самочувствие. Нашата история и нашата природа, историческите постижения и завоевания на нашия народ са повод и причина за възстановяване на българската гордост. Българският народ е равноправен европейски народ във всичко: доходи, съдебна защита, социални права, здравна грижа. Няма да приемем да бъдем нито втора категория европейци, нито периферията на Европа.

Обявяваме се за по-директен и откровен разговор с българския народ. Ще се противопоставяме на ужасния речник и словоблудството на управляващите през последните години, на лъжите, на прикриването, на корупцията по високите етажи на властта.

Молим българските граждани да приемат нашите ангажименти и конкретни програми като Договор между нас, кандидатите за народни представители и гражданите на България.

Обещаваме да говорим по време на кампанията само истината,  да се противопоставяме  на лъжата и популизма, да отговорим на всички удобни и неудобни въпроси.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.