Стоян Арабаджиев участва в диспут по БНР – радио „Кърджали“

Прочетете още

Стоян Арабаджиев е учител по професия и 2-ри в листата в Кърджали на ПП „ БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ- ЕВРОЛЕВИЦА“.

Запознат с демографските проблеми, които стоят в Кърджалийска област, г-н Арабаджиев подчертава тези, които са от ключово значение: обезлюдяване- бягството на младите хора в чужбина, нисък стандарт- загуба на селското стопанство, инфраструктура, корупция.

За тези проблеми има предвидени и разработени решения: специален план за развитието на Източни Родопи, подготвени проекти, които да съживят този район. Програмата цели увеличаване темповете на растеж, връщане на икономиката в България, завръщане на младите хора у нас. Чрез програмата за ускорено развитие ще се осъществи идеята за догонване доходите на източноевропейските държави. Конкретно преедложение в тази програма е и разработването на биохрани, както и повишаване на доходите и по- добра инфраструктура.

За доходите, инфлацията и за справянето с тази криза, Стоян Арабаджиев отбелязва, че в програмата на ПП „Българска Социалдемокрация- Евролевица“ са предвидени: активна държавна регулация на заплащането на труда, където могат да бъдат приети законови критерии и борба със сивия сектор. От изключително значение е да се постараем за едно поетапно намаляне на социалната диференциация в страната чрез именно нова държавна политика.

Целият дебат може да гледате тук: https://fb.watch/fpBdjakdsc/

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.