Станимир Цоцов участва в дебат по програма „Хоризонт“ на БНР

Прочетете още

В предизборния диспут на БНР- Програма Хоризонт участва 6-тия в листата 23 МИР София и 2-ри в листата 12 МИР Монтана – ПП „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ- ЕВРОЛЕВИЦА“- Станимир Цоцов.

На темите националната сигурност и модернизация на отбраната и какви са възможностите за това, съдебната реформа и борбата с корупцията, приоритети и рискове пред външната политика на България, г-н Цоцов се изрази с конкретика върху трите въпроса, но и с поглед в по- широк аспект.

„Политиката е концентиран израз на икономиката, а външната политика е концентриран израз на външноикономическите връзки и отношения.“ Националната сигурност и модернизация на отбраната остават доста широко понятие. За модернизация трябва да констатираме, че прекалено дълго се говори, но без резултат. В момента проблеми на модернизацията и на националната сигурност /освен войната във Украйна/ имаме и ако се направи анализ на обстановката около България- възниква проблем между Гърция и Турция, войната във Сирия, проблеми между Сърбия и Косово.

Станимир Цоцов заключва, че ако говорим за национална сигурност, то новият парламент трябва много бързо да се заеме с решаване на всички тези въпроси- в националната сигурност не фигурира само модернизацията, но и енергийния проблем, икономическите проблеми, от които страдаме ние, ЕС, и други държави. Трябва да има единна политика, изхождайки от нашите национални интереси, иначе отново се оказваме на исторически пръстопът.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.