Димитър Митев участва в“Денят започва с Георги Любенов“

Прочетете още

Главният секретар на ПП Българска Социалдемокрация – Евролевица Димитър Митев участва в предаването по БНТ – „Денят започва с Георги Любенов“ на 10.09.2022г.

Водачът на листата в МИР Монтана назова част от многобройните провали на досегашното управление на Кирил Петков, а именно:

- Подписаната от Петков декларация с невярно съдържание относно гражданството му при заемане на позицията Министър на икономиката през 2021г.
- Другите му конституционни нарушения, сред които поименното споменаване на предпочитано от него лице, което да стане Главен прокурор, агитацията му като министър-председател в конспиративни квартири към депутати от парламентарната група на ИТН, поеманите от него ангажименти по темата „Македония“ през европейски политици без санкцията и знанието на Министерски съвет и Народното събрание.
- Рекордната инфлация, която въпреки увеличените пенсии намали покупателната способност на трудещите се и пенсионерите. Липсата на адекватни мерки за борба с инфлацията, липсата на таргетирани мерки, а популистки действия като премахването на ДДС за хлебните изделия. Правилна мярка за подпомагане на бедните е премахването на облагането на минималната работна заплата и по принцип премахването на единната данъчна ставка върху доходите и замяната й с прогресивна такава.
- Покупката на руски газ въпреки ежедневното плюене по Русия, но чрез посредници срещу огромни комисиони, които се плащат от бюджета.
- Назначаването на председател на КЕВР в нарушение на правния морал като се промени изискванията в полза на кандидата на Петков. В крайна сметка кандидатът не отговаряше нито на новите, нито на старите изисквания.
- Приемането на държавен бюджет за текущата година през м.февруари на същата година – правен прецедент!
- Кирил Петков и кликата му дори не можаха да си регистрират партията си в съда 5 месеца след конгреса.
- Неизпълнение на приходната част на бюджета, огромно завишаване на разходната част и формирането на рекорден бюджетен дефицит от над 10 млрд. лв.
- Нелепият арест на Бойко Борисов, който го реабилитира.
- Наличието на нелепи, неадекватни и неграмотни лица в министерския съвет на Кирил Петков. Коруцпионерката Нинова, която с огромни комисиони отиващи в офшорни сметки продаваше оръжие на Украйна, наркоманизираният министър на Културата, тежко неграмотния министър на спорта и др.
Какво предлага ПП БСД – Евролевица:

- Ускорен икономически растеж;
- 15 конкретни проекта;
- 5 в 5 – Пет български стоки или услуги да са в топ пет в света – по подобие на Швеция и др.
- Тези стоки или услуги следва да имат висока добавена стойност и да създават значителен брой работни места.
- България е топ 3 в света по производство на гъши дроб, но той се изнася за Франция, опакова и продава там – добавената стойност остава при французите.
- Стимулиране на българското животновъдство.
- Стимулиране чрез публично-частно партньорство на изграждане на предприятия за създаване на продукти с висока добавена стойност.
- Държавна инициатива в туризма. България има  над 23 000 археологически обекта и е в челото на Европа заедно с Италия и Гърция.  България не печели от тези обекти, както правят в Гърция и Италия.
- Законът за насърчаване на инвестициите е пасивен. Необходимо е българските посолства по света да се превърнат в про-активни външнотърговски представителства.
- Доизграждане на АЕЦ Белене;
- Доставки на природен газ на база най-изгодни финансови условия без впускане в исторически и политически емоции. Азербейджан не е демокрация, там се нарушават човешки права постоянно. Ако газът на Путин е „лош“, защо газът на Алиев да е „добър“?
Гласувайте за икономисти, а не за канадски туристи!
Гласувайте за професори с номер 26 в бюлетината за единствената социалдемокрация в България!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.