Александър Гарибов участва в диспут по БНР

Прочетете още

Темата на сблъсъка ще е: „Енергетика, инфраструктура и газовата не/зависимост. Икономика, рецесия и подкрепа за бизнеса и потребителите. Социални политики и здравоепозване“.

Тази тема покрива една от основните ни позиции, тъй като ПП „Българска Социалдемокрация- Евролевица“  набляга на програмата за растеж и стабилна икономика- в България, това ще допринесе за една стабилна държава.

В този аспект трудно би могло без сериозни бизнес аргументи да седнем на преговори с Булгаргаз и Газпром. Ние ще се опитаме с нашето участие в бъдещ парламент да поставим въпроса на по- прагматична основа и да погледнем не само през енергийната призма на този проблем, а и на това че газът е и суровина в българската икономика. Аспектът тук е много по- широк и е важно да се отбележи, че оттам ще има отражение и върху цената на хранителните продукти.

Част от подхода за решаване на газовата криза е създаването на платформа за втечнен газ, която да работи в Черно море, както и придобиване на специализиран морски плавателен съд за втечнен газ/ газовоз/ чрез плана за възстановяване и развитие. Тези чисто бизнес аргументи биха могли да натежат в едно равностойно патньорство с Газпром, но и с други регионални участници на пазара. Прагматичният подход включва отчитане на близките дестинации за доставка на втечнен газ. Трябва да погледнем и към Турция- всъщност тя играе една много важна роля и то доста успешно. Трябва да потърсим прагматичен подход при реинвестиране на свръхпечалбите на енергийните дружества с оглед изграждане на бъдещи базови мощности, необходими за постигане на предвидим и стабилен енергиен пазар. Един от аспектите на нашата дейност в тази област е реализиране на ядрените агрегати в АЕЦ Белене с помощта на европейски партньори в този сектор.

Целият диспут може да гледате на следния линк:

https://bnr.bg/post/101704579/18-partii-vav-vtoria-disput-po-programa-horizont-temite-ikonomika-energetika-zdrave

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.