Проф. Александър Томов участва в предаването „Още от деня“ по БНТ

Прочетете още

Председателят на ПП „Българска Социалдемокрация – Евролевица“ – проф. Александър Томов – участва в предаването „Още от деня“ по БНТ, с водещ Надя Обретенова.

Томов заяви, че целта е ясна- в момента, страната не просто е в криза, тя е и много изостанала. Това, което предлагаме е практика на догонване, на изпреварващ растеж. Изучихме опита на Ю. Корея и Финландия и с нашите 15 стратегически проекта ще има качване на темповете на растеж и това е най- добрият начин да преборим и инфлацията.

Това, което предлагаме води до два едновременни ефекта- преодоляване кризата от войната и постигане на друг тип включване в европейското семейство.

Що се отнася до войната в Украйна – необходимо е дипломацията да излезе на преден план. Без глобалните сили-ние вървим към ескалация. Нашият национален интерес има три съставни части- да има мир, да няма нова “желязна завеса” и българският икономически интерес да оцелее. Икономически няма да издържим, ако не приложим тази програма. Зад нея застанаха видни български професори и експерти.

Цялата политика относно газа е изначално много наивна. В момента трябва да мислим за зимата и началото на следващата година. След решенията от 20.09.22- цените на газа ще се увеличат. Ако бюджетът се сбърка- това ще доведе до огромни проблеми, а ние без бюджет не можем и не бива да се допуска държавата да пострада.

Всички предлагат огромни пари, спиране на цени, но така държавата ще фалира. Има техники, разработени в науката и ние се доверяваме на тези, които са доказали във времето, че тези техники работят успешно.

Цялото предаване може да гледате тук:

https://bnt.bg/news/aleksandar-tomov-kandidat-za-naroden-predstavitel-ot-balgarska-socialdemokraciya-evrolevica-v327708-309931news.html?fbclid=IwAR1rFSLFPn3aegX5LiqOAsR1pLxMu0P3hW77K3c0EYIVdXXIWjL3wt7Bjk8

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.