Александър Томов участва в диспут по БНТ Пловдив

Прочетете още

 

Участие на проф. Александър Томов в предизборен диспут в студиото на БНТ Пловдив, 26.09.2022/

Първото нещо е да се направи много бързо оценка на щетите на две нива- граждани и общини. Държавата не може да абдикира, тя трябва да покрие щетите, защото те са щети от бедствие, ако има виновни- тогава вече е различно.

В момента са унищожени много предприятия, ситуацията е бедствена, тези хора чакат помощ. Пари в бюджета за такова нещо има. Призоваваме всички да се платят 100% от тези щети на хората и да се подпомогнат общините.

Ескалацията достига до ръба на ядрена война, Великите сили трябва да се стигнат до решение. България е безкомпормисна относно една нова Студена война. Една нова желязна завеса ще е унищожителна за страната, а такива опити са видими в момента. Във всички случаи, ние предлагаме нова енергийна стратегия, за да постигнем независимост на своите енергийни доставки. Два варианта- трябват ни нови мощности, чрез фотоволтаици и пускането на АЕЦ Белене. Трябва ни много смела диверсификация.

Вече не сме в групата на развиващите се страни, а обезлюдяването е факт. Ние разработихме програма от 15 стратегически проекта, чрез които можем да достигнем до доходи другите източноевропейски страни до 2026-та година. Нека се доверим на видни професори в сферата на макроикономиката, чрез които създадохме план за догонващо развитие, чрез който България ще продължи своето развитие и отново ще бъде конкурентноспособна.

Целият запис може да гледате на следния линк:

https://bnt.bg/news/predizboren-disput-ot-studioto-na-bnt-plovdiv-v328035-310070news.html

You can leave a response, or trackback from your own site.

Вашият коментарВашият коментар

You must be logged in to post a comment.